kaufland.hr/recepti
Pile na primoštenski način
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 1 | pile (oko 1,2 kg) |
| 3 dag | brašna |
| 5 žlica | ulja |
| 6 dag | pršuta ili suhe slanine |
| 15 dag | luka |
| 6 | malih svježih rajčica (ili 2 žlice umaka od rajčice) |
| 3 češnja | češnjaka |
| 1 žlica | Vegete |
| 0.5 dl | prošeka |
| 2 žlice | kapara |
| 50 dag | graška |
| 50 dag | mladog krumpira |
| sol | |
| papar | |
| peršin |
Priprema
- 1
Operite pile, narežite ga na komade, pa posolite, pobrašnite i dobro popecite sa svih strana na vrućem ulju.
- 2
Meso izvadite, a na preostaloj masnoći malo popržite na kockice narezan pršut ili slaninu i sjeckani luk.
- 3
Dodajte oguljenu i na kockice narezanu rajčicu te nasjeckani češnjak, pa vratite pileće meso. Sve pospite Vegetom te zalijte s malo vode i prošekom. Dodajte kapare i grašak te dinstajte dok meso ne omekša.
- 4
Po potrebi zalijevajte vodom. Kada meso bude napola gotovo, dodajte na kocke narezani krumpir, popaprite i pirjajte do kraja. Pospite nasjeckanim peršinom.