Pileće rolice omotane pršutom
Sastojci (8 porcija)
| 8 | pilećih zabataka |
| 8 kriški | pršuta |
| maslinovo ulje | |
| 800 g | mladih krumpira |
| 2 režnja | češnjaka |
| 0.5 žličice | mljevene paprike |
| 0.5 žličice | sušeni timijan |
| 200 g | vrhnja za šlag |
| 2 žlice | zrnatog senfa |
| 250 ml | povrtnog temeljca |
| svježi timijan |
Priprema
- 1
Zabatke posuši papirnatim ručnikom i odreži viškove masnoće. Oblikuj ih u rolicu.
- 2
Na dasku postavi po jednu krišku pršuta, na nju dodaj zabatak i sve zamotaj. Ponovi osam puta.
- 3
Krumpire nareži na ploškice debljine oko 1 cm, ne trebaš ih guliti. Čuvaj ih u hladnoj vodi dok ne zapečeš rolice.
- 4
U većoj tavi koja može i u pećnicu zagrij maslinovo ulje. Dodaj rolice u tavu, tako da stranu gdje je spojen pršut prvo staviš na dno. Zapeci ih s te strane, pa preokreni i zapeci sa svih strana. Potom izvadi rolice iz tave.
- 5
Na masnoću koja je ostala u tavi dodaj ploškice krumpira (prethodno ih malo posuši) i peci ih 10-ak minuta povremeno miješajući, dok ne počnu loviti boju.
- 6
Na krumpir dodaj protisnute režnjeve češnjaka pa miješaj 30-ak sekundi dok češnjak ne zamiriše. Potom dodaj mljevenu papriku i sušeni timijan te promiješaj.
- 7
Zatim ulij vrhnje, umiješaj senf pa zalij sve temeljcem. Pusti da se krčka nekoliko minuta pa u tavu vrati pileće rolice te ih smjesti između krumpira.
- 8
Poklopi posudu i peci u pećnici 30 minuta na 200 °C. Potom izvadi iz pećnice, skini poklopac i vrati na još 20-ak minuta.
- 9
Na kraju pospi svježim listićima timijana i posluži u posudi u kojoj se peklo ili premjesti sve u neku posudu za posluživanje.