kaufland.hr/recepti
Pileći medaljoni u umaku od meda
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
Sastojci
| 400 g | filea pilećih prsa |
| 125 g | shiitake gljiva |
| Sol | |
| Maslinovo ulje |
Za umak
| 2 žlice | K-Favourites Cvjetnog meda |
| 2 žlice | sojinog umaka |
| 2 žlice | mirina ili jabučnog octa |
| 2 žlice | maslinovog ulja |
| 3 režnja | češnjaka |
| 20 g | maslaca |
| sjeckani peršin | |
| voda po potrebi |
Za rižu
| 250 g | K-Favourites mješavine divlje riže |
| 1 l | vode |
| Sol |
Priprema
- 1
Prvo pripremi umak tako da u zdjelici pomiješaš med, sojin umak, mirin i maslinovo ulje.
- 2
Pileći file nareži na medaljone pa ih nasoli. Preprži ih sa svake strane po nekoliko minuta da dobiju lijepu boju. Kada ih preokreneš, dodaj u tavu i shiitake gljive.
- 3
Prženu piletinu i gljive izvadi iz tave pa na preostalom ulju kratko preprži sitno sjeckani češnjak. Dodaj pripremljeni umak i malo vode po potrebi pa sve kuhaj 5 – 10 minuta dok se umak ne reducira. Smanji vatru pa umiješaj maslac narezan na kockice.
- 4
Vrati piletinu i gljive u umak te kuhaj sve na laganoj vatri još desetak minuta. Makni s vatre posipaj sjeckanim peršinom i odmah posluži uz kuhanu rižu.