kaufland.hr/recepti
Piletina s gljivama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | pilećih prsa s kožom i kostima |
| 2 dl | pilećeg temeljca |
| 2 žlice | maslinova ulja |
| 1 | luk |
| 2 režnja | režnja češnjaka |
| 400 g | šampinjona iz konzerve |
| 250 ml | vrhnja za kuhanje |
| peršin | |
| sol i papar |
Priprema
- 1
Ukloni kosti s pilećih prsa i na njima skuhaj temeljac. Meso nareži na deblje odreske.
- 2
Na maslinovom ulju pirjaj luk dok ne postane staklast, a zatim dodaj meso i peci pet minuta sa svake strane. Dodaj zdrobljeni češnjak i ocijeđene šampinjone, kratko zagrijavaj i potom zalij pripremljenim temeljcem. Kuhaj dok tekućina ne ispari pa zalij vrhnjem.
- 3
Začini solju i paprom te kuhaj lagano dok se malo ne zgusne.
- 4
Pospi nasjeckanim peršinom i posluži s njokima.