kaufland.hr/recepti
		
	Piletina u kremastom umaku
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (4 porcije)
| 500 g | pilećih prsa s kožom i kostima | 
| 2 žlice | maslinova ulja | 
| 2 režnja | češnjaka | 
| 250 g | šampinjona, narezati | 
| 1 dl | vrhnja za kuhanje | 
| 1.5 dl | pilećeg temeljca | 
| 0.5 vezice | peršina | 
| 430 g | pelata | 
| sol i papar | 
Priprema
- 1
Ukloni kosti s mesa i skuhaj temeljac od njih.
- 2
Ugrij žlicu ulja u velikoj tavi. Meso začini solju i paprom te peci oko tri minute sa svake strane. Nakon toga meso izvadi iz tave i stavi sa strane.
- 3
Dodaj još žlicu maslinova ulja u tavu te pirjaj češnjak i gljive dok ne omekšaju. Dodaj narezane pelate, vrhnje, temeljac, sol i papar te začine po želji.
- 4
Pusti da se kuha na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, a zatim dodaj piletinu i kratko ugrij.
- 5
Ukrasi nasjeckanim peršinom i posluži s kruhom, tjesteninom ili rižom.