Piletina s krumpirom i rastopljenim sirom
Sastojci (4 porcije)
| 600 g | pilećih prsa |
| 900 g | krumpira |
| maslinovo ulje | |
| sol | |
| 1 žličica | sušenog timijana |
| 0.5 žličice | češnjaka u prahu |
| 1 žličice | dimljene paprike |
| 4 kriške | slanine |
| 100 ml | vrhnja za šlag |
| 100 g | cheddar sira |
| 2 | mlada luka |
Priprema
- 1
Pileća prsa nareži na krupnije kocke, a krumpir na nešto sitnije. Pomiješaj ih u zdjeli.
- 2
Prelij maslinovim uljem pa posoli, dodaj sušeni timijan, češnjak u prahu i dimljenu papriku. Sve dobro promiješaj.
- 3
Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem pa u nju istresi piletinu i krumpir. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. Izvadi iz pećnice, promiješaj pa vrati na još 20 minuta.
- 4
Dok se meso i krumpir peku, na tavi isprži kriške slanine dok ne postanu hrskave.
- 5
Izvadi ponovno sve iz pećnice pa zalij vrhnjem i preko svega naribaj sir. Opet vrati u pećnicu i peci još 10-ak minuta dok se sir skroz ne rastopi, a krumpir ne bude pečen.
- 6
Preko jela namrvi komadiće hrskave slanine te sve pospi kolutićima mladog luka.