Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Piletina u umaku od povrća

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

2 poriluka
250 g šampinjona
2 žlice K-Favourites “Naše mi najbolje paše”nekstradjevičanskog maslinova ulja
600 g K-Purland pilećih bataka
600 g K-Bio pšeničnog bijelog brašna
400 ml pilećeg temeljca
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice dijon senfa K-Favourites
majčina dušica
sol
papar

Za njoke

250 g ricotte
75 g sira grana padano
1 žumanjak
0.3 žličice muškatnog oraščića
sol i papar
150 g K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna

Priprema

    1

U velikoj dubokoj tavi zagrij maslinovo ulje pa na njemu preprži poriluk narezan na tanke kolutiće dok potpuno ne omekša. Dodaj gljive, malo posoli pa pirjaj dok gljive ne omekšaju.

    2

Posoli piletinu i pospi s malo brašna. Pirjano povrće izvadi iz tave pa prepži piletinu do zlatnosmeđe boje. U tavu zatim vrati poriluk i gljive, podlij sve vrućim pilećim temeljcem, dodaj malo majčine dušice, soli i papra pa pusti da se sve krčka na umjerenoj vatri oko 20 minuta.

    3

U zdjelici pomiješaj kiselo vrhnje, dijon senf i malo umaka u kojem se kuha piletina. Tu mješavinu zatim dodaj u posudu s piletinom i povrćem, dobro sve promiješaj i makni s vatre.

    4

Pripremi njoke. U zdjeli pomiješaj ricottu s naribanim sirom grana padano, žumanjkom i začinima. Malo po malo dodaj brašno i sve polako miješaj.

    5

Kada se sastojci povežu u mekano tijesto, rukama ga premijesi, prebaci na pobrašnjenu radnu površinu i podijeli na 4 dijela. Svaki dio tijesta dlanovima formiraj u kobasicu pa oštrim nožem nareži na komade - njoke.

    6

Njoke kuhaj u kipućoj i blago posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuhaj ih još 3 minute, a zatim izvadi i posluži uz piletinu u umaku od povrća.