Piletina u umaku od povrća
Sastojci (4 porcije)
| 2 | poriluka |
| 250 g | šampinjona |
| 2 žlice | K-Favourites “Naše mi najbolje paše”nekstradjevičanskog maslinova ulja |
| 600 g | K-Purland pilećih bataka |
| 600 g | K-Bio pšeničnog bijelog brašna |
| 400 ml | pilećeg temeljca |
| 2 žlice | kiselog vrhnja |
| 2 žličice | dijon senfa K-Favourites |
| majčina dušica | |
| sol | |
| papar |
Za njoke
| 250 g | ricotte |
| 75 g | sira grana padano |
| 1 | žumanjak |
| 0.3 žličice | muškatnog oraščića |
| sol i papar | |
| 150 g | K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna |
Priprema
- 1
U velikoj dubokoj tavi zagrij maslinovo ulje pa na njemu preprži poriluk narezan na tanke kolutiće dok potpuno ne omekša. Dodaj gljive, malo posoli pa pirjaj dok gljive ne omekšaju.
- 2
Posoli piletinu i pospi s malo brašna. Pirjano povrće izvadi iz tave pa prepži piletinu do zlatnosmeđe boje. U tavu zatim vrati poriluk i gljive, podlij sve vrućim pilećim temeljcem, dodaj malo majčine dušice, soli i papra pa pusti da se sve krčka na umjerenoj vatri oko 20 minuta.
- 3
U zdjelici pomiješaj kiselo vrhnje, dijon senf i malo umaka u kojem se kuha piletina. Tu mješavinu zatim dodaj u posudu s piletinom i povrćem, dobro sve promiješaj i makni s vatre.
- 4
Pripremi njoke. U zdjeli pomiješaj ricottu s naribanim sirom grana padano, žumanjkom i začinima. Malo po malo dodaj brašno i sve polako miješaj.
- 5
Kada se sastojci povežu u mekano tijesto, rukama ga premijesi, prebaci na pobrašnjenu radnu površinu i podijeli na 4 dijela. Svaki dio tijesta dlanovima formiraj u kobasicu pa oštrim nožem nareži na komade - njoke.
- 6
Njoke kuhaj u kipućoj i blago posoljenoj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuhaj ih još 3 minute, a zatim izvadi i posluži uz piletinu u umaku od povrća.