Piletina u umaku od rajčica, paprika i šampinjona
Sastojci (3 porcije)
| 500 g | filea pilećeg zabatka |
| 1 | manja glavica luka |
| 1 | zelena paprika |
| 250 g | šampinjona |
| 2 | režnja češnjaka |
| 0.5 žličice | sušenog timijana |
| 0.25 žličice | sušenog bosiljka |
| 0.25 žličice | sušenog ružmarina |
| 150 ml | bijelog vina |
| 425 ml | sjeckane rajčice |
| maslinovo ulje | |
| sol i papar | |
| svježi peršin |
Priprema
- 1
Pileće zabatke očisti od masnoće (ako je potrebno), posoli ih i popapri.
- 2
Luk i češnjak nasjeckaj, papriku nareži na trake, a šampinjone na kriške.
- 3
U tavi zagrij maslinovo ulje pa dodaj meso. Ispeci ga s obje strane dok ne ulovi boju, ukupno oko 6 - 7 minuta. Potom izvadi meso iz tave.
- 4
U istu tavu dodaj još malo ulja i luk. Pirjaj nekoliko minuta pa dodaj i papriku. Miješaj na tavi pa nakon nekoliko minuta dodaj i šampinjone te promiješaj. Pirjaj sve još oko 3 minute.
- 5
Zatim dodaj češnjak, timijan, ružmarin i bosiljak te dobro promiješaj. Ulij bijelo vino i pusti da sve kuha 3 - 4 minute.
- 6
U tavu ulij sjeckanu rajčicu, posoli, promiješaj i vrati meso. Meso okreni sa svih strana tako da se dobro "uvalja" u umak. Potom poklopi napola i kuhaj 15 - 20 minuta. Na kraju dodaj papar.
- 7
Piletinu u umaku posluži s omiljenim prilogom - rižom, pire krumpirom ili tjesteninom i pospi nasjeckanim svježim peršinom.