Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Piletina u umaku od rajčica, paprika i šampinjona

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 porcije)

500 g filea pilećeg zabatka
1 manja glavica luka
1 zelena paprika
250 g šampinjona
2 režnja češnjaka
0.5 žličice sušenog timijana
0.25 žličice sušenog bosiljka
0.25 žličice sušenog ružmarina
150 ml bijelog vina
425 ml sjeckane rajčice
maslinovo ulje
sol i papar
svježi peršin

Priprema

    1

Pileće zabatke očisti od masnoće (ako je potrebno), posoli ih i popapri.

    2

Luk i češnjak nasjeckaj, papriku nareži na trake, a šampinjone na kriške.

    3

U tavi zagrij maslinovo ulje pa dodaj meso. Ispeci ga s obje strane dok ne ulovi boju, ukupno oko 6 - 7 minuta. Potom izvadi meso iz tave.

    4

U istu tavu dodaj još malo ulja i luk. Pirjaj nekoliko minuta pa dodaj i papriku. Miješaj na tavi pa nakon nekoliko minuta dodaj i šampinjone te promiješaj. Pirjaj sve još oko 3 minute.

    5

Zatim dodaj češnjak, timijan, ružmarin i bosiljak te dobro promiješaj. Ulij bijelo vino i pusti da sve kuha 3 - 4 minute.

    6

U tavu ulij sjeckanu rajčicu, posoli, promiješaj i vrati meso. Meso okreni sa svih strana tako da se dobro "uvalja" u umak. Potom poklopi napola i kuhaj 15 - 20 minuta. Na kraju dodaj papar.

    7

Piletinu u umaku posluži s omiljenim prilogom - rižom, pire krumpirom ili tjesteninom i pospi nasjeckanim svježim peršinom.