Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Bez glutena

Pita od bundeve

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 porcija)

Tijesto

1 žumanjak
75 g šećera
100 g margarina
170 g brašna od heljde

Nadjev

0.5 žlice mljevenog cimeta
180 g šećera
0.5 žlice mljevenog đumbira
100 g svježeg sira
800 g bundeve
3 jaja
2 žlice brašna od heljde
720 ml K-Favourites kompot od višnje

Savjet

  • Ako želite uživati u ovom izvrsnom desertu, obavezno birajte proizvode bez glutena.

  • Uživaj bez glutena

    birajući proizvode iz naše ponude koji ne sadrže gluten.


Priprema

    1

Umijesite tijesto od brašna, šećera, margarina i žumanjka te ga omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak 30 minuta. Bundevu očistite i ogulite te kuhajte desetak minuta u kipućoj vodi. Nakon toga je izvadite, dobro ocijedite i zgnječite vilicom. 600 g bundeve malo ohladite, a zatim dodajte šećer, cimet, đumbir, jaja i svježi sir te promiješajte. Tijesto tanko razvucite, pa njime obložite kalup za pite promjera 28 cm. Rasporedite nadjev i pecite u pećnici 45-50 minuta na 180°C. Kompot od višanja ocijedite ali sačuvajte sok. Osam žlica soka pomiješajte s dvije žlice brašna, a ostatak soka prokuhajte. Umiješajte razmućeno brašno, još jednom prokuhajte i dodajte višnje. Pečenu pitu narežite na kriške i poslužite s umakom od višanja.