Pita kruh s mediteranskom salatom
Sastojci (4 komada)
200 g | ocijeđenog kuhanog slanutka |
0.5 | crvene paprike |
0.25 | većeg krastavca |
2 | male rajčice |
0.5 | glavice ljubičastog luka |
10 | Kalamata maslina |
Sol | |
papar | |
Maslinovo ulje | |
100 g | feta sira |
Preljev na bazi jogurta | |
svježa menta |
Za pita kruh
185 g | brašna |
150 g | čvrstog jogurta |
2 žličice | praška za pecivo |
0.5 žličice | soli |
Priprema
- 1
Crvenu papriku, krastavac i rajčice nareži na kockice. Luk sitno nasjeckaj, a masline nareži na kolutiće.
- 2
U veću zdjelu dodaj slanutak i narezano povrće. Posoli, popapri i polij maslinovim uljem pa dobro promiješaj.
- 3
U drugu zdjelu dodaj brašno, prašak za pecivo i sol. Promiješaj suhe sastojke pa ulij jogurt. Prvo sastojke poveži kuhačom, a potom rukama zamijesi tijesto.
- 4
Tijesto prebaci na pobrašnjenu površinu i podijeli na četiri dijela. Svaki dio prvo razvuci rukama u manji krug, a potom valjkom za tijesto razvaljaj u veći krug debljine 2-3 mm.
- 5
Tavu premaži maslinovim uljem pa svaki pita kruh peci 2-3 minute s obje strane.
- 6
Na pita kruh posluži salatu pa na nju namrvi feta sir. Prelij preljevom na bazi jogurta te pospi nasjeckanim listićima svježe mente.