Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pizza bianca s bućom, špinatom i mozzarellom

Do 30 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

250 g pšeničnog brašna
2 prstohvata šećera
pola žličice soli
pola pakiranja suhog kvasca
150 ml mlake vode
2 jušne žlice maslinova ulja

Nadjev

200 g hokkaido tikve
4 jušne žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
150 g kremastog sira
Sol i papar
1 crveni luk
200 g mozarelle, naribati
50 g mladog špinata

Priprema

    1

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol i kvasac za izradu tijesta. Dodajte vodu i maslinovo ulje te zamijesite smjesu rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte tijesto čistom kuhinjskom krpom i ostavite ga da se diže oko 30 minuta na toplom mjestu.

    2

Zagrijte pećnicu na 200°C (gornji/donji grijač) i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Za nadjev operite i osušite tikvu, prepolovite je te izvadite jezgru. Narežite tikvu na tanje ploške. Rasporedite ploške bundeve na lim za pečenje, premažite ih polovicom pripremljenog maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta. Zatim izvadite lim za pečenje i pojačajte temperaturu pećnice na 240°C.

    3

Savjet: Hokkaido bundeva se možete jesti s korom pa je ne morate guliti! Bundevu prije pripreme samo treba oprati izvana.

    4

U međuvremenu ogulite i na sitno nasjeckajte češnjak. Pjenjačom u zdjeli zamiješajte krem ​​sir, češnjak i preostalo maslinovo ulje te začinite solju i paprom. Luk ogulite i narežite na tanke kolutiće.

    5

Nakon što tijesto odstoji, prepolovite ga i oba komada tijesta tanko razvaljajte valjkom za tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini. Smjesu s kremastim sirom ravnomjerno rasporedite po površini uz pomoć špatule. Obje pizze nadjenite ploškama bundeve i kolutićima luka. Mozzarellu nakidajte prstima i rasporedite polovicu sira po pizzama.

    6

Obje pizze stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite na 240°C (gornji/donji grijač) na srednjoj rešetki oko 15 minuta.

    7

U međuvremenu špinat operite hladnom vodom i otresite. Špinat kuhinjskim škarama narežite na komade veličine zalogaja te ga s preostalom polovicom mozzarelle rasporedite po pizzama po želji i poslužite.

    8

Pribor: Kuhinjska vaga, zdjele, kuhinjska krpa, pećnica, lim za pečenje, papir za pečenje, pjenjača, kuhinjski valjak, špatula Pribor Tasty: Mjerna posuda i set mjernih žlica od 10 komada, kuhinjske škare, XXL rezač za pizzu, daska za rezanje od bambusa, nož za sjeckanje, sito 14 x 29 cm, kist za pečenje