Plata s raznim vrstama kobasica, umacima i povrćem
Sastojci (3 porcije)
Sastojci
| 300 g | kobasica s čilijem i sirom omotanih slaninom |
| 450 g | mješavina kobasica za grill |
| 1 | crvena paprika |
| 1 | žuta paprika |
| 0.5 | krastavca |
| 6 | narančastih mini rajčica |
| 6 | crvenih mini rajčica |
| suncokretovo ulje |
Za umak od jogurta
| 100 g | grčkog jogurta |
| 30 g | majoneze |
| 1 žličica | senfa |
| 1 žličica | žličica nasjeckanog svježeg timijana |
| sol | |
| papar |
Za posluživanje
| slatki senf | |
| umak od paprika | |
| kruh | |
| kiseli krastavci |
Priprema
- 1
Kobasice ostavi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi
- 2
Paprike nareži na kriške, rajčice prepolovi, a krastavac nareži na prutiće.
- 3
U grill tavi zagrij ulje i dodaj sve vrste kobasica i narezane paprike. Ispeci ih s obje strane te peci u više navrata ako je potrebno.
- 4
U zdjelicu dodaj grčki jogurt, majonezu, senf i nasjeckani svježi timijan. Posoli i popapri te dobro promiješaj umak.
- 5
Veće kobasice nareži na veličinu zalogaja. Pripremi veću dasku za posluživanje i na nju posloži sve vrste kobasica i pečene paprike, a potom ukrasi narezanim svježim krastavcem i mini rajčicama. Pospi listićima timijana.
- 6
Umak na bazi jogurta posluži u zdjelici, a isto napravi i sa slatkim senfom i umakom od paprika. Uz platu dodaj i kruh i kisele krastavce.