Plata s raznim vrstama kobasica, umacima i povrćem
Sastojci (3 porcije)
Sastojci
300 g | kobasica s čilijem i sirom omotanih slaninom |
450 g | mješavina kobasica za grill |
1 | crvena paprika |
1 | žuta paprika |
0.5 | krastavca |
6 | narančastih mini rajčica |
6 | crvenih mini rajčica |
suncokretovo ulje |
Za umak od jogurta
100 g | grčkog jogurta |
30 g | majoneze |
1 žličica | senfa |
1 žličica | žličica nasjeckanog svježeg timijana |
sol | |
papar |
Za posluživanje
slatki senf | |
umak od paprika | |
kruh | |
kiseli krastavci |
Priprema
- 1
Kobasice ostavi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi
- 2
Paprike nareži na kriške, rajčice prepolovi, a krastavac nareži na prutiće.
- 3
U grill tavi zagrij ulje i dodaj sve vrste kobasica i narezane paprike. Ispeci ih s obje strane te peci u više navrata ako je potrebno.
- 4
U zdjelicu dodaj grčki jogurt, majonezu, senf i nasjeckani svježi timijan. Posoli i popapri te dobro promiješaj umak.
- 5
Veće kobasice nareži na veličinu zalogaja. Pripremi veću dasku za posluživanje i na nju posloži sve vrste kobasica i pečene paprike, a potom ukrasi narezanim svježim krastavcem i mini rajčicama. Pospi listićima timijana.
- 6
Umak na bazi jogurta posluži u zdjelici, a isto napravi i sa slatkim senfom i umakom od paprika. Uz platu dodaj i kruh i kisele krastavce.