kaufland.hr/recepti
Pljeskavica od sardina
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | sardina |
| 1 | ljubičasti luk |
| 2 režnja | češnjaka |
| 1 | jaje |
| 1 vezica | peršina |
| krušne mrvice | |
| sol, papar | |
| ulje za prženje | |
| majoneza ili tartar | |
| 4 | lepinje |
| zelena salata i klice |
Priprema
- 1
Sardine, luk, češnjak i peršin usitnite što je više moguće i zajedno pomiješajte u većoj posudi s 2-3 žlice krušnih mrvica. Ako vam je smjesa previše vlažna, dodajte još krušnih mrvica.
- 2
Važno je da od smjese možete oblikovati pljeskavice koje se neće previše lijepiti za ruke.
- 3
Pljeskavice dodatno uvaljajte u krušne mrvice i pecite na srednje jakoj vatri dok ne dobiju malo boje. Stavite ih na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće.
- 4
Poslužite na lepinji koju ste kratko zapekli na istoj tavi.
- 5
Na jednu polovicu stavite zelenu salatu i pljeskavicu. Premažite je majonezom ili tartar umakom, pospite klicama (optimalno) i preklopite drugom polovicom lepinje.