Pločice sa sjemenkama, povrćem i sirom
Sastojci (12 komada)
| 200 g | zobenih pahuljica |
| 50 g | indijskih oraščića |
| 2 žlice | bučinih sjemenki |
| 2 žlice | sjemenki suncokreta |
| 2 | mrkve |
| 0.5 | tikvice |
| 2 | jaja |
| 150 g | cheddar sira |
| 2 | mlada luka |
| 50 g | maslaca |
| sol | |
| papar | |
| 0.25 žličice | kajenskog papra |
| 1 žličica | češnjaka u prahu |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj zobene pahuljice s indijskim oraščićima, bučinim sjemenkama i sjemenkama suncokreta.
- 2
Naribaj mrkve i tikvicu. Tikvicu posoli i dobro je ocijedi, a potom povrće dodaj u zdjelu sa sjemenkama i prelij razmućenim jajima. Na sve naribaj cheddar sir i dobro promiješaj sastojke.
- 3
Mladi luk nasjeckaj. U manjoj tavi rastopi maslac, dodaj mladi luk, preprži nekoliko minuta pa i to dodaj u zdjelu.
- 4
Posoli, popapri, dodaj kajenski papar i češnjak u prahu te još jednom sve dobro promiješaj, tako da smjesa bude ujednačena.
- 5
Lim za pečenje (naš je bio veličine 20 x 25 cm) obloži papirom za pečenje pa na njega istresi smjesu. Kuhinjskom špatulom sve dobro poravnaj i stavi peći 25-30 minuta na 180 °C.
- 6
Izvadi iz pećnice i stavi na rešetku da se sve ohladi, barem 10 minuta. Potom nareži na 12 jednakih pločica.
- 7
Posluži uz svoje najdraže svježe povrće.