kaufland.hr/recepti
Pohani sladoled s umakom od jagoda
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 2 | jaja |
| 1 žlica | šećera |
| 50 g | cornflakesa |
| 80 g | grubih zobenih pahuljica |
| 750 g | sladoleda po želji |
| 250 g | jagoda |
| 1 žlica | šećera u prahu |
| 1 žlica | sok od limuna |
| 1 žličica | naribane korice limuna |
| svježe jagode za ukras | |
| ulje za prženje |
Priprema
- 1
Pomiješajte jaja sa šećerom.
- 2
Cornflakes smrvite i pomiješajte sa zobenim pahuljicama.
- 3
Grabilicom za sladoled izvadite osam velikih kuglica, pa ih uvaljajte prvo u razmućeno jaje sa šećerom, a zatim u mješavinu pahuljica. Postupak dvaput ponovite.
- 4
Pripremljene kuglice stavite dva sata u zamrzivač.
- 5
U međuvremenu pomiješajte jagode sa šećerom i zgnječite ih, a zatim pomiješajte sa sokom i koricom limuna.
- 6
Izvadite kuglice sladoleda iz zamrzivača i pecite ih otprilike 30 sekundi u vrućem ulju.
- 7
Na svaki tanjur stavite malo umaka i po dvije kuglice pohanog sladoleda. Ukrasite svježim jagodama i odmah poslužite.