Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Popečci od mrkve i krumpira

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 crveni luk
1 kg mrkve s lišćem
600 g kuhanih krumpira
Sol
1 režanj češnjaka
pola vezice bosiljka
40 g oraha
100 ml maslinova ulja
30 g parmezana
1 jaje
60 g pšeničnog brašna
1 žlica škrobnog brašna
papar
1 žlica maslaca
1 žličica šećera

Priprema

    1

Priprema:Luk očisti, mrkvu i krumpir operi. Mrkvi ukloni lišće i ostavi sa strane. Luk, 300 g mrkve i krumpir grubo naribaj, začini žličicom soli i ostavi 10 minuta. Preostalu mrkvu prepolovi po duljini i kuhaj tri minute u posoljenoj vodi.

    2

Češnjak očisti, a bosiljak operi. Orahe nasjeckaj i poprži u tavi. Parmezan naribaj. 75 g lišća mrkve sitno nasjeckaj pa trećinu pomiješaj s bosiljkom, češnjakom i 75 ml maslinova ulja te smiksaj u pire. Umiješaj parmezan i orahe

    3

Pomiješaj dvije žlice nasjeckanog lišća, jaje, brašno i škrobno brašno te začini solju i paprom. Oblikuj popečke. Preostalo maslinovo ulje ugrij u tavi i ispeci 12 popečaka.

    4

U drugoj tavi rastopi maslac, dodaj polovice mrkve i šećer te pusti da se glazira oko tri minute. Posluži popečke s glaziranom mrkvom, pestom i preostalim lišćem. Po želji pospi narom.

    5

Savjet: pomiješaj ostatak lišća mrkve sa zelenom salatom i posluži kao prilog