Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Princes-krafne s limunom i meringom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (14 porcija)

Za kuhano tijesto

200 mililitara K-Bio svježeg mlijeka s 1,5% m.m.
170 mililitara vode
40 grama šećera
5 grama soli
100 grama K-Bio maslaca
230 grama K-Bio pšeničnog bijelog brašna
300 grama jaja

Za kremu od limuna

250 mililitara soka od limuna
180 grama šećera
2 jaja
4 žumanjka
225 grama K-Bio maslaca

Za umak od borovnica

150 grama K-Bio borovnica
15 grama šećera
korica limuna
10 grama škrobnog brašna (Gustina)

Za meringu

4 bjelanjka
200 grama šećera
100 mililitara vode

Priprema

    1

Pripremi kuhano tijesto tako da u loncu zagriješ vodu, mlijeko, sol, šećer i maslac. Kad zavrije, dodaj brašno i brzo miješaj dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki. Prebaci tijesto u zdjelu i ostavi da se malo ohladi. Dodaj jaja jedno po jedno i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

    2

Ohlađenu smjesu stavi u vrećicu za ukrašavanje i istiskuj krugove promjera cca 4 cm na lim obložen papirom za pečenje. Peci na 180 °C oko 20 minuta, bez otvaranja pećnice.

    3

Za kremu od limuna u lončiću zakuhaj sok od limuna i šećer. U zdjeli izmiksaj jaja i žumanjke. Polovicu vrelog soka ulij u jaja da se temperiraju, a zatim sve zajedno vrati u lončić.

    4

Kuhaj na niskoj temperaturi uz miješanje dok se krema ne počne zgušnjavati (ne smije zakuhati). Makni s vatre, dodaj maslac i miksaj štapnim mikserom. Ohladi.

    5

Pripremi umak od borovnica. U lončiću na niskoj vatri kuhaj borovnice sa šećerom i limunovom koricom. Škrobno brašno razmuti s malo vode i umiješaj u borovnice. Kuhaj dok se umak ne zgusne, zatim ohladi.

    6

Za meringu u lončiću zakuhaj vodu i šećer dok se ne pojave prozirni mjehurići. Bjelanjke miksaj na niskoj brzini dok ne dobiješ lagani snijeg. U tankom mlazu ulijevaj vrući šećerni sirup u bjelanjke, miksajući na najvećoj brzini. Nastavi miksati dok se meringa ne ohladi i postane sjajna.

    7

Slijedi slaganje. Svaku krafnu prereži po vrhu. Dvije trećine donjeg dijela napuni kremom od limuna, a jednu trećinu umakom od borovnica. Na gornju polovicu istisni meringu i lagano zapeci u pećnici 5 minuta na 170 °C. Poklopi i posluži.