Punjene paprike s integralnom rižom
Sastojci (4 porcije)
| 150 g | integralne riže |
| 4 | paprike |
| 200 g | gljiva |
| 150 g | cherry rajčica |
| 40 g | sitnih zobenih pahuljica |
| 2 žlice | koncentrata od rajčica |
| 500 ml | pasirane rajčice |
| origano | |
| Sol i papar | |
| 200 g | mozzarelle |
Priprema
- 1
Zakuhaj rižu u 300 ml vode pa je ostavi da se namače u poklopljenom loncu oko 15 do 20 minuta.
- 2
Uzdužno prepolovi paprike, očisti i operi pa ih stavi u veću posudu za pečenje okrenute otvorom prema gore.
- 3
Gljive očisti pa ih nareži na četvrtine. Cherry rajčice operi i prepolovi. Pomiješaj rižu, gljive, zobene pahuljice, cherry rajčice, 1 žlicu koncentrata rajčice i 50 g pasirane rajčice. Začini solju, paprom i origanom. Nadjevom napuni svaku prepolovljenu papriku.
- 4
Preostalu pasiranu rajčicu i 1 žlicu koncentrata rajčice pomiješaj s 200 ml vode, začini solju i paprom te origanom. Ulij u posudu za pečenje da prekriju dno. Po svakoj paprici posloži natrgane mozzarelle.
- 5
Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 do 40 minuta.