Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Punjene paprike

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

10 paprika babura
850 g miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1 žličica slatke mljevene paprike
sol
papar
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g riže

Za umak

2 žlice ulja
1 žlica brašna
1 l pasirana rajčica
600 ml vode

Priprema

    1

Paprike operi i očisti tako da im odrežeš vrh pa kroz otvor izvadi sjemenke i bijelu opnu.

    2

Luk, češnjak i svježi peršin nasjeckaj.

    3

U veću zdjelu dodaj meso pa ubaci luk, češnjak, mljevenu papriku, sol, papar, peršin i rižu. Dobro promiješaj smjesu kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili. Najlakše ćeš je zamiješati rukama.

    4

Svaku papriku napuni mesnom smjesom. Nemoj staviti previše smjese u paprike jer će se sastojci pri kuhanju proširiti.

    5

U veći lonac ulij ulje, zagrij ga pa dodaj brašno. Pomiješaj i prži do svijetlo smeđe boje. Potom ulij pasiranu rajčicu i dobro promiješaj (pazi na grudice). Zatim ulij vodu i promiješaj.

    6

Dok se umak grije na vatri, ubaci paprike tako da ih slažeš jednu do druge otvorom prema gore. Umak s rajčicom treba prekriti paprike, ali tik iznad njihove visine. Prema potrebi dodaj još malo vode ili pasirane rajčice.

    7

Poklopi i kuhaj oko 1,5 sat, povremeno provjeri i protresi paprike. Posluži uz pire krumpir.