Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Punjeni svinjski file s dijon senfom i popečcima

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 759/​3167
    kcal / kJ
  • 48 g
    Ugljikohidrati
  • 37 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    759/3167 kcal/kJ, 48 g Ugljikohidrati, 37 g Masti

Sastojci (4 porcije)

500 g šenon
sol
2 luka
750 g krumpira voštane teksture
600 g svinjskog filea
100 g cheddar sira K-Favourites u komadu
1 jaje
50 g pšeničnog brašna
2 žlice kukuruznog škroba
svježe mljeveni crni papar
4 žlice suncokretova ulja
2 žlice dijon senfa K-Favourites
1 režnja češnjaka
1 žličica maslaca
1 žličica koncentrata rajčice
1 žličica sirovog šećera od trske
200 ml suhog crnog vina
pilećeg temeljca (1 kocka)
nekoliko grančica ružmarina i majčine dušice
60 g kiselog vrhnja

Savjet

  • Ako voliš začinjeniju hranu, svinjski file možeš napuniti i npr. gorgonzolom.


Priprema

    1

Operi i ocijedi šanon, nareži na cvjetiće, kuhaj oko tri minute u kipućoj slanoj vodi dok ne postane al dente, isperi u hladnoj vodi i ocijedi.

    2

Oguli luk, operi krumpir, ocijedi ga i oguli. Naribaj krumpir i jednu glavicu luka, pomiješaj i začini žličicom soli. Ostavi da odstoji 10 minuta.

    3

Cheddar nareži na štapiće debljine 1 cm i odloži u hladnjak. Svinjski file operi u hladnoj vodi, posuši kuhinjskim ubrusom te ukloni žilice i masnoću. Drškom drvene kuhače izbuši rupu u sredini filea, lagano raširi rupu i napuni štapićima cheddara.

    4

Rukom istisni i ocijedi tekućinu iz naribanog krumpira, umiješaj jaje, brašno i žlicu škroba te začini solju i paprom. U većoj tavi zagrij dvij žlice ulja i u okruglom kalupu za pečenje popečaka (Ø 5 cm) ispeci 12 popečaka na srednje jakoj vatri, oko tri minute sa svake strane. Popečke odloži na kuhinjski ubrus kako bi papir upio dio masnoće, a zatim ih rasporedi na pleh obložen papirom za pečenje.

    5

Svinjski file začini žličicom soli i poprži na preostalom ulju u tavi dok ne porumeni sa svih strana. Premaži dijon senfom i položi na lim za pečenje pored popečaka od krumpira.

    6

Za pripremu umaka oguli te sitno nasjeckaj češnjak i preostali luk. Rastopi maslac u tavi da se poveže sa sokom od pečenja. Dodaj koncentrat rajčice, sitno narezani luk i češnjak, pirjaj minutu, dodaj šećera i miješaj dok se ne umak ne karamelizira, a zatim zalij crnim vinom. Ulij pileći temeljac, dodaj začinsko bilje i kuhaj dok se umak ne reducira i zgusne na otprilike polovinu količine.

    7

Zagrij pećnicu na 140 stupnjeva na programu cirkulirajućeg zraka (ne preporučuje se program s gornjim i donjim grijačem).

    8

Kiselo vrhnje začinjeno prstohvatom soli i papra miješajte dok ne dobiješ glatku teksturu. Zatim žličicom rasporedi vrhnje na svaki popečak od krumpira. Ukrasi cvjetićima šenona da izgledaju kao božićna drvca i peci ih sa svinjskim fileom u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta.

    9

Preostali kukuruzni škrob pomiješaj sa žlicom vode dok ne dobiješ glatku smjesu pa ukloni grančice začinskog bilja iz umaka. Umak prokuhaj, zgusni kukuruznim škrobom i posoli.

    10

Izvadi lim iz pećnice, ostavi svinjski file da odstoji 5 minuta, a zatim ga nareži, popapri i posluži s popečcima od krumpira i šenona te umakom od crnog vina. Po želji pospi crvenim paprom.