Quiche s mahunama i sirom
Sastojci (8 porcija)
| 120 g | maslaca |
| 170 g | brašna |
| 50 g | mljevenih badema |
| sol, papar | |
| 3 | žutanjka |
| 1 vezica | mladog luka |
| 150 g | mahuna |
| 250 g | ukiseljene cikle |
| 100 g | feta sira |
| 200 g | milerama |
| 100 ml | kiselog vrhnja |
| začinsko bilje (vlasac, kopar. bosiljak...) | |
| 1 žličica | škrobnog brašna |
Priprema
- 1
Pećnicu ugrijte na 180 °C.
- 2
Tijesto napravite od brašna, badema, 1/2 žličice soli, žutanjka i maslaca kojeg ste ostavili oko sat vremena na sobnoj temperaturi. Dobro umijesite, oblikujte kuglu, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
- 3
Mladi luk narežite na kolutiće, ciklu i feta sir na kockice a mahune kuhajte oko pet minuta u posoljenoj vodi.
- 4
Preljev napravite od milerama, vrhnja, jaja, škrobnog brašna, soli, papra i začinskog bilja. Vilicom ili pjenjačom sve dobro promiješajte.
- 5
Tijesto razvaljajte na nekih 5 mm debljine i stavite u prethodno namašćen kalup (promjera 26 cm).
- 6
Ciklu, sir i mahune rasporedite po tijestu. Dodajte preljev od milerama te pecite 40-50 minuta u pećnici.