Ravanija
Sastojci (18 porcija)
8 | jaja |
8 žlica | šećera |
15 g | vanilin šećera |
8 žlica | brašna |
1 žlica | praška za pecivo |
12 žlica | griza |
Za sirup
900 g | šećera |
15 g | vanilin šećera |
1 l | vode |
Savjet
-
Prije posluživanja pospi sjeckanim orasima ili voćem po izboru.
Priprema
- 1
Miskerom izmiješaj jaja, vanilin šećer i šećer i miksaj 10 do 15 minuta dok ne dobiješ čvrstu pjenu.
- 2
U posudu s jajima dodaj brašno, prašak za pecivo i pšenični griz. Ponovno izmiksaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.
- 3
U pekač postavi nastavak za rezanje i razdvajanje sa svih 18 pregrada. Ulij tijesto i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 20 minuta. Nakon toga smanji temperaturu na 180°C i peci još 5 minuta. Izvadi kolač iz pećnice i pusti da se potpuno ohladi.
- 4
U veću zdjelu ulij vodu. Dodaj šećer i vanilin šećer te zagrij. Nakon što smjesa proključa, sirup kuhaj još 5 minuta. Polako prelij ohlađeni kolač vrućim sirupom. Ostavi kolač na hladnom mjestu još 4-5 sati, kako bi se sirup potpuno upio.