Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Riblji fileti s tropskom salatom u košarici

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

250 g kora za savijaču
10 žlica ulja
sok i korica limete
0.5 vezice korijandra
sol i papar
800 g krumpira
50 g rukole
1 avokado
1 mango
250 ml mlijeka
1 žlica maslaca
1 žličica wasabi paste
4 fileta ribe po želji

Priprema

    1

Ugrij pećnicu na 200°C. Tijesto ostavi na sobnoj temperaturi desetak minuta. Četiri lista tijesta stavi na radnu površinu i izreži četiri kvadrata jednake veličine te ih premaži uljem.

    2

Četiri kalupa za muffine premaži uljem pa obloži kvadratom tijesta, pritisni i peci 8-10 minuta u pećnici. Izvadi i ostavi da se ohladi.

    3

U međuvremenu operi korijandar i grubo nasjeckaj. Pomiješaj četiri žlice ulja, nasjeckani korijandar, sok i koricu limete te zgnječi u pire štapnim mikserom. Začini solju i paprom.

    4

Krumpire oguli i kuhaj 20 minuta u posoljenoj vodi. Salatu očisti i nareži na manje komade. Avokado i mango nareži na kockice, poprskaj limunom te pomiješaj s jednom žlicom ulja. Začini solju i paprom, poklopi i stavi u hladnjak.

    5

U lončiću zagrijavaj mlijeko, maslac i wasabi pastu. Krumpire ocijedi, pomiješaj sa smjesom od mlijeka i wasabija te zgnječi poput pirea. Stavi na toplo mjesto.

    6

Riblje filete prepolovi, začini solju i paprom te pospi brašnom. U tavi ugrij četiri žlice ulja i peci filete oko tri minute sa svake strane.

    7

Pomiješaj salatu s avokadom i mangom te napuni košarice od tijesta.

    8

Posluži s ribom i pireom.