kaufland.hr/recepti
Rižoto s junetinom i gljivama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 1 veći | manji luk |
| 4 mlada | luka |
| 250 g | manjih šampinjona |
| 4 žlice | maslinova ulja |
| 200 g | crne riže |
| 500 ml | temljca |
| 1 dl | crnog vina |
| 400 g | junećih prsa |
| 4 grančice | ružmarina |
| sol, papar | |
| 0.5 žličice | limunova soka |
| 10 dag | parmezana |
Priprema
- 1
Na dvije žlice ulje (jaka vatra) zapecite sa svih strana meso koje ste prethodno narezali na manje komade.
- 2
Smanjite vatru, dolijte malo tople vode pa kuhajte poklopljeno dok meso ne omkeša. Ako voda ishlapi dolijte još.
- 3
U drugoj tavi pirjajte na dvije žlice ulja usitnjen luk i mladi luk dok ne omekšaju.
- 4
Dodajte rižu, dobro miješajte 2-3 minute pa zalijte vinom i s 2 dl temeljca. Kada tekućina ishlapi, dodajte još temeljca i gljive. Postupak ponavljajte dok se riža ne skuha.
- 5
Sve zalijte limunovim sokom i naribajte parmezanom te dobro promiješajte.
- 6
Meso stavite na grančice ružmarina i poslužite uz rižoto.