kaufland.hr/recepti
Rižoto s lješnjacima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 80 g | nasjeckanih lješnjaka |
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 | ljutika |
| 4 žlice | repičina ulja |
| 300 g | riže za rižoto |
| 800 ml | povrtnog temeljca |
| sol, papar | |
| 2 | kruške |
| nekoliko grančica majčine dušice | |
| 50 ml | bijelog vina |
| 80 g | svježe naribanog parmezana |
Priprema
- 1
Lješnjake popržite u tavi, pa izvadite i ostavite sa strane. Ljutiku sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite.
- 2
Rižu, češnjak i ljutiku pirjajte na žličici ulja.
- 3
Postupno dodajte temeljac te kuhajte rižu prema uputama na pakiranju.
- 4
Kruške operite, prepolovite, izvadite im koštice te ih narežite na tanke kriške. Pirjajte kriške krušaka i grančice majčine dušice na prestalom ulju 3-5 minuta te potom začinite solju i paprom.
- 5
Dodajte parmezan i bijelo vino, pa začinite solju i paprom po želji. Raporedite rižoto na tanjure i poslužite toplo.