Rösti s dimljenom ribom, povrćem i umakom od hrena
Sastojci (1 porcija)
| 600 g | krumpira |
| 150 g | jogurta |
| 2 žličice | stolnog hrena |
| 0.5 žličice | sušenog vlasca |
| 1 žličica | soka limuna |
| sol | |
| papar | |
| 1 žlica | nasjeckanog svježeg peršina |
| maslinovo ulje | |
| 50 g | dimljenog lososa |
| 50 g | dimljenog brancina |
| svježi krastavac | |
| 3 žlice | nasjeckane ukiseljene cikle |
| listići potočarke |
Priprema
- 1
Krumpire operi pa ubaci u prokuhalu posoljenu vodu. Kuhaj oko 7 minuta pa ih ocijedi i pusti da se što više ohlade. Možeš ih čak ostaviti i preko noći u hladnjaku.
- 2
U zdjelici pomiješaj jogurt, stolni hren, sušeni vlasac, sok limuna te sol i papar. Zamiješaj umak i spremi ga u hladnjak.
- 3
Krumpire oguli pa naribaj. Stavi ih u veću zdjelu, dodaj nasjeckani peršin, posoli ih i popapri te prelij s 3 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješaj.
- 4
U tavi zagrij malo maslinova ulja pa istresi smjesu s krumpirima. Špatulom ili lopaticom je poravnaj i dobro pritisni. Peci rösti sa svake strane 8-10 minuta. Kad zapečeš prvu, poklopi ga tanjurom i sve preokreni tako da ti polupečeni rösti ispadne na tanjur. Tavu vrati na vatru, dodaj još malo ulja ako je potrebno, pa istresi rösti u tavu tako da zapečeš i drugu stranu.
- 5
Pečeni rösti istresi na tanjur. Na njega složi kriške dimljene ribe, tanko narezani krastavac, salatu od cikle, umak s hrenom te sve pospi listićima potočarke.