Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Rolice s cimetom, grožđicama i krem sirom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 porcija)

Za tijesto

500 grama K-bio raženog brašna
10 grama K-Bio suhog kvasca
80 grama šećera
5 grama soli
10 grama cimeta
300 mililitara K-Bio svježeg mlijeka s 1,5% m.m.
2 žumanjka
100 grama K-Bio maslaca
korica i sok 1 limuna
250 grama K-Classic grožđica

Za nadjev

125 grama K-Bio maslaca
125 grama šećera
30 grama cimeta

Za kremu

200 grama krem sira
200 grama mascarponea
50 grama šećera
10 grama bourbon vanilije

Priprema

    1

Grožđice natopi u limunovu soku. Po potrebi, dodaj malo vode kako bi bile potpuno prekrivene i sočne. U lončiću zagrij mlijeko, dodaj šećer i kvasac te ostavi da odstoji oko 10 minuta, dok se ne zapjeni. U veliku zdjelu stavi brašno, sol, naribanu koricu limuna i cimet.

    2

Miješajući, postupno dodaj mlijeko s kvascem i žumanjke, a zatim maslac sobne temperature narezan na kockice. Mijesi dok ne dobiješ kompaktnu smjesu (blaga ljepljivost nije problem).

    3

Umiješaj 100 g grožđica prethodno natopljenih u limunovu soku i mijesi još 10-ak minuta. Pokrij tijesto i ostavi da odstoji najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi.

    4

Za to vrijeme pripremi nadjev. Maslac, šećer i cimet miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu teksturu.

    5

Pobrašni radnu površinu i razvaljaj tijesto u pravokutnik. Premaži ga pripremljenim nadjevom i pospi preostalim grožđicama. Zarolaj u čvrstu roladu i nareži na otprilike 12 rolica.

    6

Posloži ih u lim dimenzija oko 30 x 40 cm. Ostavi da se dižu još 30 minuta, zatim ih premaži bjelanjkom. Peci na 175 °C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.

    7

Pripremi kremu. Krem sir, mascarpone, šećer i bourbon vaniliju dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku kremu. Tople rolice premaži pripremljenom kremom i posluži.