Rolice s cimetom, grožđicama i krem sirom
Sastojci (12 porcija)
Za tijesto
500 grama | K-bio raženog brašna |
10 grama | K-Bio suhog kvasca |
80 grama | šećera |
5 grama | soli |
10 grama | cimeta |
300 mililitara | K-Bio svježeg mlijeka s 1,5% m.m. |
2 | žumanjka |
100 grama | K-Bio maslaca |
korica i sok 1 limuna | |
250 grama | K-Classic grožđica |
Za nadjev
125 grama | K-Bio maslaca |
125 grama | šećera |
30 grama | cimeta |
Za kremu
200 grama | krem sira |
200 grama | mascarponea |
50 grama | šećera |
10 grama | bourbon vanilije |
Priprema
- 1
Grožđice natopi u limunovu soku. Po potrebi, dodaj malo vode kako bi bile potpuno prekrivene i sočne. U lončiću zagrij mlijeko, dodaj šećer i kvasac te ostavi da odstoji oko 10 minuta, dok se ne zapjeni. U veliku zdjelu stavi brašno, sol, naribanu koricu limuna i cimet.
- 2
Miješajući, postupno dodaj mlijeko s kvascem i žumanjke, a zatim maslac sobne temperature narezan na kockice. Mijesi dok ne dobiješ kompaktnu smjesu (blaga ljepljivost nije problem).
- 3
Umiješaj 100 g grožđica prethodno natopljenih u limunovu soku i mijesi još 10-ak minuta. Pokrij tijesto i ostavi da odstoji najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi.
- 4
Za to vrijeme pripremi nadjev. Maslac, šećer i cimet miksaj dok ne dobiješ glatku, kremastu teksturu.
- 5
Pobrašni radnu površinu i razvaljaj tijesto u pravokutnik. Premaži ga pripremljenim nadjevom i pospi preostalim grožđicama. Zarolaj u čvrstu roladu i nareži na otprilike 12 rolica.
- 6
Posloži ih u lim dimenzija oko 30 x 40 cm. Ostavi da se dižu još 30 minuta, zatim ih premaži bjelanjkom. Peci na 175 °C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.
- 7
Pripremi kremu. Krem sir, mascarpone, šećer i bourbon vaniliju dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku kremu. Tople rolice premaži pripremljenom kremom i posluži.