Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Salata s batatom i balzamičnim kruškama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

600 g batata
0.4 kruške
Sol
Svježe mljeveni papar
1 žlica maslinovog ulja
0.5 žličice kajenskog papra
250 g zelene salate
4 jaja
4 rajčice
2 crvena luka
2 avokada
0.1 žličica soka limuna
0.5 žličica balzamičnog octa
0.2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

    1

Zagrijte pećnicu na 160 ° C strujanja vrućeg zraka.

    2

Batat operite, ogulite i narežite na kockice. Operite kruške, izrežite ih na osmine i odstranite jezgru. U posudu stavite 2 žličice balzamičnog octa i dodajte kruške.

    3

Kockice batata u posudi začinite solju, paprom, maslinovim uljem i kajenskim paprom, zatim ih rasporedite na limeni pladanj obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 30 do 35 minuta. 10 minuta prije kraja pečenja kockicama batata dodajte kruške i pecite još 10 minuta.

    4

U međuvremenu operite i osušite salatu. Rajčice operite i narežite na osmine. Kuhajte jaja 6 minuta, a zatim ih isperite pod hladnom vodom, ogulite ljusku i prerežite na pola.

    5

Ogulite luk i narežite ga na kolutiće. Avokado prepolovite i izvadite jezgru, žlicom izvadite pulpu, narežite na kockice i prelijte limunovim sokom.

    6

U posudu rasporedite zelenu salatu, avokado, rajčice, batat i kruške. U sredinu stavite dvije polovice jaja, na vrh stavite kolutove luka i polijte balzamičnim octom.

    7

Posolite i popaprite salatu te poslužite posuto peršinom.