kaufland.hr/recepti
Salata s mesnim lopticama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 1 | žumanjak |
| 1 žlica | krušnih mrvica |
| 0.5 žličice | senfa |
| 0.25 žličice | konzervirane rajčice |
| sol | |
| svježe mljeveni papar | |
| 3 žlice | maslinova ulja |
| 50 g | tvrdog sira sa začinskim biljem |
| 1 | mrkva |
| 1 | tikvica |
| 3 žlice | soka od limuna |
| 0.5 žličice | meda |
| 1 žlica | nasjeckanog začinskog bilja (npr. vlasca, bosiljka, peršina) |
| 150 g | K-Purland junećeg mljevenog mesa |
| 100 g | tjestenine (npr. penne) ili biserni ječam |
Priprema
- 1
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju (al dente) – 8 do 10 minuta – a zatim ocijedite vodu i ohladite.
- 2
Pomiješajte mljeveno meso sa žumanjkom, krušnim mrvicama, 174 žličice senfa i konzerviranom rajčicom. Začinite solju i paprom te oblikujte loptice.
- 3
Zagrijte žlicu ulja u tavi i pržite loptice 5-8 minuta sa svih strana.
- 4
Narežite sir na trakice, a mrkvu ogulite, operite i grubo naribajte. Tikvicu operite, očistite i narežite je na kockice.
- 5
Napravite preljev: pomiješajte sok od limuna, preostalo ulje i senf, med i začinsko bilje te začinite solju i paprom.
- 6
Pomiješajte preljev sa sastojcima za salatu i mesnim lopticama te poslužite na roštiljadi!