kaufland.hr/recepti
		
	Salata Nicoise
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (6 porcija)
| 2 limenke | tune | 
| 2 konzerve | sardina | 
| 6 | tvrdo kuhanih jaja | 
| 625 g | krumpira | 
| sol i papar | |
| zelena salata | |
| 3 | manje rajčice | 
| 1 | ljubičasti luk | 
| 250 g | mahuna | 
| 0.25 šalice | crnih maslina | 
Preljev:
| 0.3333333432674408 šalice | soka od limuna | 
| 0.75 šalice | maslinova ulja | 
| 2 žlice | nasjeckane ljutike | 
| 2 žlice | nasjeckanog bosiljka | 
| 1 po žlica | timijana i origana | 
| 1 žličica | senfa | 
| sol i papar | 
Priprema
- 1
Za preljev, pomiješajte ulje, sok od limuna, ljutiku, začinsko bilje i senf te začinite solju i paprom.
- 2
Skuhajte krumpire u posoljenoj vodi, a zatim ih procijedite i narežite dok su još topli.
- 3
U drugom loncu skuhajte mahune, pa ih procijedite i isperite pod mlazom hladne vode.
- 4
Na tanjur stavite zelenu salatu, na sredinu rasporedite tunu i sardine, a oko njih poslažite rajčicu i luk.
- 5
Na rubove rasporedite krumpire i mahune. Na kraju još dodajte skuhana jaja i masline te prelijte preljevom i promiješajte.