Salata s piletinom, tjesteninom i povrćem
Sastojci (4 porcije)
Sastojci
filea od pilećeg zabatka | |
mljevenog čilija | |
sušenog timijana | |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje | |
tjestenine (npr. farfalle) | |
crvena paprika | |
kuhanog kukuruza | |
mini mozzarelle | |
svježi bosiljak | |
svježi timijan |
Za preljev
pesta Genovese | |
grčkog jogurta | |
majoneze | |
soka limete |
Priprema
- 1
Pileće zabatke pospi mljevenim čilijem, sušenim timijanom, solju i paprom pa prelij maslinovim uljem. Utrljaj začine i ulje s obje strane mesa
- 2
U zagrijanu tavu dodaj začinjene zabatke i ispeci ih s obje strane, otprilike 5 minuta sa svake strane.
- 3
Istovremeno u vruću posoljenu vodu stavi kuhati tjesteninu. Skuhaj je prema uputi na pakiranju, ocijedi i pusti da se ohladi.
- 4
Papriku nareži na kockice.
- 5
U zdjeli pomiješaj sastojke za preljev - pesto Genovese, grčki jogurt, majonezu i sok limete.
- 6
U veću zdjelu istresi tjesteninu, dodaj narezanu papriku, kukuruz i mini mozzarellu te prelij sve umakom od jogurta, majoneze i pesta. Dobro promiješaj sastojke.
- 7
Salatu s tjesteninom razdijeli na porcije i pospi sve listićima svježeg bosiljka. Pečene zabatke nareži na trake pa posloži na vrh i na kraju ukrasi svježim timijanom.