Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/68/74/Asset_1616874.jpg
© uckyo - Fotolia

Saltimbocca alla Romana

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

8 manjih telećih odrezaka (od buta)
8 malih kriški pršuta
svježi listići kadulje
20 g maslaca
2 žlice ulja
1 čašica marsale (ili prošeka)
sol
papar
prilog po želji: kuhano povrće, salata, pire od krumpira, palenta

Priprema

1

Meso narežite na tanke odreske. Odreske malo potucite (kako bi bili što tanji) te malo posolite i popaprite.

2

Na svaki odrezak stavite krišku pršuta i listić kadulje, preklopite ga, spojite čačkalicama, uvaljajte u malo brašna i stavite peći 5-6 minuta na zagrijani maslac i ulje.

3

Pecite odreske s obje strane, prelijte marsalom (ili prošekom) i s malo vode, pa ostavite da se još kratko kuha odnosno dok polovica tekućine ne ispari.

4

Ovaj profinjeni talijanski specijalitet poslužite na toplom tanjuru s prilogom od kuhanih mahuna i salatom od mrkve, pireom od krumpira, špinatom ili palentom zaprženom na maslacu. Mogućnosti su bezbrojne.

5

Napomena: ako su odresci manji, ne morate ih preklopiti, nego samo složite na njih kriške pršuta i listiće kadulje, a zatim s gornje strane pričvrstite čačkalicom. Marsalu možete zamijeniti domaćim prošekom.