kaufland.hr/recepti
		
	Šarene zdjelice s lososom
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (4 porcije)
| 250 g | basmati riže | 
| sol i papar | |
| 2 režnja | češnjaka | 
| mladog luka | |
| 30 g | đumbira | 
| 30 g | sezama | 
| 500 g | fileta lososa | 
| 2 | avokada | 
| 1 žlica | soka od limete | 
| 3 žlice | maslinova ulja | 
| začinsko bilje po želji (bosiljak, vlasac, timijan…) | |
| 2 žlice | umaka od soje | 
| 3 glavice | ljubičastog luka | 
Priprema
- 1
Rižu skuhaj prema uputama s pakiranja. Češnjak i luk oguli pa sitno nasjeckaj. Mladi luk nareži na ploškice, a đumbir naribaj.
- 2
U tavi preprži sjemenke sezama. Filet lososa nareži na komade veličine dva centimetra i nabodi na drvene štapiće za ražnjiće.
- 3
Začini ražnjiće đumbirom, solju, paprom i češnjakom, a potom ih peci na roštilju ili gril tavi oko 2-3 minute sa svake strane.
- 4
Avokado prepolovi, ukloni košticu i žličicom izdubi meso te ga poškropi sokom od limuna da ne pocrni.
- 5
Rižu rasporedi u četiri zdjelice. Skini komade lososa s drvenih štapića te dodaj u zdjelice, zajedno ostalim sastojcima. Začini umakom od soje i posluži.