kaufland.hr/recepti
Šarene zdjelice s lososom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
250 g | basmati riže |
sol i papar | |
2 režnja | češnjaka |
3 glavice | ljubičastog luka |
vezica | mladog luka |
30 g | đumbira |
30 g | sezama |
500 g | fileta lososa |
2 | avokada |
1 žlica | soka od limete |
3 žlice | maslinova ulja |
začinsko bilje po želji (bosiljak, vlasac, timijan…) | |
2 žlice | umaka od soje |
Priprema
- 1
Rižu skuhaj prema uputama s pakiranja. Češnjak i luk oguli pa sitno nasjeckaj. Mladi luk nareži na ploškice, a đumbir naribaj.
- 2
U tavi preprži sjemenke sezama. Filet lososa nareži na komade veličine dva centimetra i nabodi na drvene štapiće za ražnjiće.
- 3
Začini ražnjiće đumbirom, solju, paprom i češnjakom, a potom ih peci na roštilju ili gril tavi oko 2-3 minute sa svake strane.
- 4
Avokado prepolovi, ukloni košticu i žličicom izdubi meso te ga poškropi sokom od limuna da ne pocrni.
- 5
Rižu rasporedi u četiri zdjelice. Skini komade lososa s drvenih štapića te dodaj u zdjelice, zajedno ostalim sastojcima. Začini umakom od soje i posluži.