Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Škotska jaja s lososom i kozicama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 PORTION)

Sastojci:

250 g fileta lososa (bez kože)
250 g očišćenih repova kozica
0.5 limuna
1 žlica kapara
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica sušenog kopra
sol
papar
6 jaja
100 g panko mrvica
50 g brašna
1 l ulja za prženje

Sastojci za umak:

80 g majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica soka limuna
sušeni vlasac
sol
papar

Priprema

    1

Odmrzni losos i repove kozica. Losos nareži na krupnije komade pa ih stavi u sjeckalicu. Dodaj repove kozica.

    2

Nasjeckaj sitno kapare i peršin pa ih također dodaj u sjeckalicu, uz sol, papar i sušeni kopar. Izmiksaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.

    3

U hladnu vodu stavi kuhati 4 jaja, nakon što voda prokuha, kuhaj ih 6 minuta pa ih oguli.

    4

Smjesu s ribom podijeli na četiri dijela. Od svakog dijela vlažnim rukama oblikuj polpetu pa na sredinu stavi jaje i obloži ga smjesom sa svih strana. Kad oblikuješ svaku kuglu, spremi je u hladnjak da se malo stisne, barem na 10 minuta.

    5

Dva jaje razmuti za paniranje. Svaku kuglu potom ubaci u brašno, pa u jaja i na kraju u panko mrvice.

    6

U manjem dubljem loncu zagrij ulje za prženje. Prži dvije po dvije kugle, oko 5 minuta, povremeno ih okrećući kao bi se ravnomjerno ispržile. Pržena škotska jaja stavi na papirnati ručnik kako bi se ocijedila od masnoće te ih posoli izvana.

    7

Pomiješaj sve sastojke za umak u manjoj zdjelici.

    8

Škotska jaja s lososom i kozicama posluži topla uz umak na bazi majoneze i omiljenu lisnatu salatu. Prema želji, možeš jelo pojačati i dodatnim prilogom.