Slatki kruh od hokaido tikve s komadićima čokolade
Sastojci (10 komada)
Sastojci
350 g | pirea od hokaido tikve |
200 g | smeđeg šećera |
1 | K-Classic vanilin šećer |
3 velika | jaja |
120 ml | suncokretovog ulja |
150 g | glatkog brašna |
100 g | K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna |
1 žličica | praška za pecivo |
1 žličica | sode bikarbone |
1 žličica | cimeta |
0.5 žličice | đumbira |
0.25 žličice | kardamoma |
0.25 žličice | muškatnog oraščića |
prstohvat soli | |
100 g | tamne čokolade u kapljicama ili nasjeckane |
Za glazuru i ukrašavanje
100 g | K-Classic tamne kuverture |
1 žlica | bučinih sjemenki |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj šećer, vanilin šećer, pire od tikve i jaja pa sve miješaj mikserom na srednjoj brzini dok se sastojci ne povežu u pjenastu smjesu.
- 2
Dodaj ulje pa nastavi miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
- 3
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sve začine i sol. Pomiješane ih dodaj u prvu zdjelu i sve lagano sjedini kuhačom.
- 4
Na kraju dodaj i kapljice čokolade u smjesu.
- 5
Mali pravokutni kalup za kruh obloži papirom za pečenje. U njega prebaci gotovu smjesu i peci je u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 60 minuta ili dok čačkalica zabodena u tijesto ne izađe čista.
- 6
Pečeni kruh prebaci na rešetku i potpuno ga ohladi. Nad parom otopi 100 g tamne kuverture pa time premaži kruh. Posipaj sve bučinim sjemenkama.
- 7
Pričekaj da se glazura malo ohladi pa kruh nareži na kriške i posluži.