Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Slatki kruh od hokaido tikve s komadićima čokolade

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

Sastojci

350 g pirea od hokaido tikve
200 g smeđeg šećera
1 K-Classic vanilin šećer
3 velika jaja
120 ml suncokretovog ulja
150 g glatkog brašna
100 g K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1 žličica cimeta
0.5 žličice đumbira
0.25 žličice kardamoma
0.25 žličice muškatnog oraščića
prstohvat soli
100 g tamne čokolade u kapljicama ili nasjeckane

Za glazuru i ukrašavanje

100 g K-Classic tamne kuverture
1 žlica bučinih sjemenki

Priprema

    1

U zdjeli pomiješaj šećer, vanilin šećer, pire od tikve i jaja pa sve miješaj mikserom na srednjoj brzini dok se sastojci ne povežu u pjenastu smjesu.

    2

Dodaj ulje pa nastavi miješati dok se svi sastojci ne sjedine.

    3

U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sve začine i sol. Pomiješane ih dodaj u prvu zdjelu i sve lagano sjedini kuhačom.

    4

Na kraju dodaj i kapljice čokolade u smjesu.

    5

Mali pravokutni kalup za kruh obloži papirom za pečenje. U njega prebaci gotovu smjesu i peci je u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 60 minuta ili dok čačkalica zabodena u tijesto ne izađe čista.

    6

Pečeni kruh prebaci na rešetku i potpuno ga ohladi. Nad parom otopi 100 g tamne kuverture pa time premaži kruh. Posipaj sve bučinim sjemenkama.

    7

Pričekaj da se glazura malo ohladi pa kruh nareži na kriške i posluži.