kaufland.hr/recepti
Složenac sa slaninom i kobasicom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 250 g | starog kruha |
| 50 g | maslaca |
| 400 g | kobasice (po želji) |
| 50 g | slanine |
| 3 | jaja |
| 125 ml | punomasnog mlijeka |
| 125 ml | kiselog vrhnja |
| Sol i papar | |
| prstohvat muškatnog oraščića | |
| 2 | mlada luka |
| 60 g | tvrdog sira |
Priprema
- 1
Pripremi kalup za pečenje pa ga namasti s malo maslaca. Kruh nareži na kockice pa njime obloži kalup. Otopi ostatak maslaca i prelij natrgani kruh.
- 2
Nareži kobasice na kolutove ili kockice, slaninu na manje komade, a mladi luk na kolutove pa sve rasporedi preko kruha.
- 3
U zdjeli umuti jaja, vrhnje i mlijeko pa začini solju, paprom i malo ribanog muškatnog oraščića. Smjesom prelij kruh i kobasice u kalupu za pečenje i pospi ribanim sirom.
- 4
Peci 20 do 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Posluži složenac dok je topao, uz zelenu lisnatu salatu po izboru. Uz ovo jelo odlično paše svijetlo pivo ili gemišt.