Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Sočna pečena teletina

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 porcija)

1.5 kg telećeg buta (orah), bez kosti
2 režnja češnjaka
4 žlice maslaca
veći luk
1 grančica ružmarina
1 šalica suhog bijelog vina
voda ili temeljac
Sol i papar
1.5 kg mladog krumpira

Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 180°C. Meso natrljaj prerezanim češnjakom te začini solju i paprom. U većoj tavi rastopi maslac, pa ispeci meso sa svih strana na umjerenoj vatri. Žlicom zalijevaj meso dok ne potamni.

    2

U lim za pečenje stavi meso te dodaj luk narezan na četvrtine i ružmarin. Peci oko dva sata, neprestano zalijevajući sokovima od pečenja. Svakih 20-30 minuta okreni meso da se lijepo ispeče sa svih strana. Meso zalijevaj povremeno vinom i vodom (može i temeljac) kako ne bi ostalo suho.

    3

Krumpire nareži na četvrtine, začini solju i dodaj mesu nekih 30-40 minuta prije kraja pečenja. Uživaj u obroku!