kaufland.hr/recepti
Sočna pečena teletina
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (8 porcija)
| 1.5 kg | telećeg buta (orah), bez kosti |
| 2 | režnja češnjaka |
| 4 žlice | maslaca |
| veći luk | |
| 1 | grančica ružmarina |
| 1 šalica | suhog bijelog vina |
| voda ili temeljac | |
| Sol i papar | |
| 1.5 kg | mladog krumpira |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180°C. Meso natrljaj prerezanim češnjakom te začini solju i paprom. U većoj tavi rastopi maslac, pa ispeci meso sa svih strana na umjerenoj vatri. Žlicom zalijevaj meso dok ne potamni.
- 2
U lim za pečenje stavi meso te dodaj luk narezan na četvrtine i ružmarin. Peci oko dva sata, neprestano zalijevajući sokovima od pečenja. Svakih 20-30 minuta okreni meso da se lijepo ispeče sa svih strana. Meso zalijevaj povremeno vinom i vodom (može i temeljac) kako ne bi ostalo suho.
- 3
Krumpire nareži na četvrtine, začini solju i dodaj mesu nekih 30-40 minuta prije kraja pečenja. Uživaj u obroku!