kaufland.hr/recepti
Spicy marinirani tofu
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 200 g | K-take it veggie dimljenog tofua |
| 2 žlice | Srirachi ili neki drugi ljuti umak |
| 1 žlica | sojina umaka |
| 1 žlica | meda |
| svježeg đumbira, sitno naribati | |
| 1 režanj | češnjaka |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 250 g | riže |
| 1 | mrkva |
| krastavca | |
| 1 mali | avokado |
| sezama |
Priprema
- 1
Tofu nareži na kockice. U zdjeli pomiješaj sastojke za marinadu pa ubaci tofu i dobro promiješaj da se sve kockice oblože marinadom.
- 2
U međuvremenu skuhaj rižu prema uputama na pakiranju.
- 3
Mrkvu oguli pa je nareži na trakice, krastavac razreži uzdužno na četvrtine, a avokado na kockice.
- 4
U tavi zagrij biljno ulje pa prži tofu sa svih strana. Ako ti je ostalo marinade, umiješaj je u skuhanu rižu.
- 5
U zdjelice prvo rasporedi rižu, pa dodaj tofu i povrće, po želji još ljutog umaka i pospi sjemenkama sezama.