Spirale od krumpira
Sastojci (20 komada)
| 1.5 kg | krumpira |
| 4 | jaja |
| 8 žlica | škrobnog brašna |
| 60 g | grana padana |
| 80 ml | mlijeka (3,5 % m.m.) |
| 0.5 žličice | sušenog timijana |
| 0.5 žličice | češnjaka u prahu |
| Sol, papar | |
| ulje za pečenje |
Priprema
- 1
Oguli krumpire i nareži ih na kockice. Skuhaj u posoljenoj vodi pa ocijedi. U većoj zdjeli zgnječi krumpire u pire.
- 2
Razmuti jaja pa ih izlij u krumpir. Dodaj škrobno brašno i naribani Grana Padano te začini češnjakom u prahu, sušenim timijanom, solju i paprom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
- 3
Smjesom napuni slastičarsku vrećicu (mi smo koristili nastavak promjera 1 cm). U tavi zagrij ulje za prženje. U obliku spirale istisni smjesu u vruće ulje. Kad vidiš da je spirala na dnu uhvatila boju, preokreni je na drugu stranu i još kratko prži. Gotove su kada budu zlatno-smeđe boje.
- 4
Posluži uz omiljene umake poput kečapa, umaka s češnjakom, majoneze, Srirache…