kaufland.hr/recepti
Štrudla s borovnicama i makom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 komada)
Sastojci za vučeno tijesto:
750 g | brašna |
vode | |
sol | |
4 žlice | ulja |
Sastojci za punjenje:
600 g | borovnica |
2 | limun (korica i sok) |
200 g | maka |
100 g | šećera |
400 g | jogurta |
200 g | maslaca |
100 g | griza |
100 g | šećera |
Priprema
- 1
Zamijesi tijesto od brašna, vode, soli i ulja. Vodu dodaj po potrebi i mijesi rukama dok se smjesa ne prestane lijepiti. Podijeli na 4 jednaka dijela, oblikuj u kuglice, naulji i ostavi pola sata na sobnoj temperaturi.
- 2
U jednoj posudi pomiješaj borovnice, mak, 100 g šećera i limun. U drugoj posudi pomiješaj rastopljeni maslac, 100 g šećera, 100 g griza i 400 g jogurta.
- 3
Kuglice tijesta polako razvuci na pobrašnjenoj podlozi pazeći da tijesto ne pukne.
- 4
Tijesto prvo premaži sa smjesom od jogurta, rasporedi borovnice i lagano zarolaj. Ponovi isti postupak sa sve četiri kuglice tijesta.
- 5
Peci u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.