kaufland.hr/recepti
Svemirski quiche od mrkve
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (8 porcija)
| 250 g | pšeničnog brašna |
| 2 žlice | lješnjaka |
| 3 | jaja |
| 100 g | omekšalog maslaca |
| sol i papar | |
| 1 grančica | ružmarina |
| 1 režanj | češnjaka |
| 3 | mrkve |
| 3 | plava krumpira |
| 1 | tikvica |
| 2 žlice | maslinova ulja |
| 200 ml | vrhnja za kuhanje |
| 1 žlica | senfa |
| naribani muškatni oraščić |
Priprema
- 1
Od brašna, lješnjaka, jednog jaja, maslaca, jedne žličice soli i dvije žlice vode umijesi glatko tijesto, omotaj prozirnom folijom i stavi 30 minuta u hladnjak.
- 2
Ugrij pećnicu na 200°C. Tijesto razvuci i stavi u kalup za pite promjera 28 cm, a zatim ga izbodi vilicom i stavi još 15 minuta u hladnjak.
- 3
Ružmarin nasjeckaj. Češnjak, mrkvu i krumpire oguli. Češnjak sitno nasjeckaj, a mrkvu, krumpire i tikvicu nareži na tanke prutiće.
- 4
Povrće začini ružmarinom, češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprim te pusti da se kratko marinira.
- 5
Vrhnje pomiješaj s preostalim jajima i senfom te začini solju i muškatnim oraščićem.