Tacosi s carskim mesom
Sastojci (6 porcija)
Za carsko meso
600 grama | carskog mesa |
1 litra | vrućeg temeljca |
1 žlica | mljevenog đumbira |
3 češnja | češnjaka |
1 žlica | šećera u prahu |
Glazura za carsko meso
2 žlice | biljnog ulja |
soli i papra | |
1 žlica | mljevenog đumbira |
1 žličica | čilija u prahu |
1 žlica | K-Favourites „Naše mi najbolje paše” cvjetnog meda |
1 žlica | smeđeg šećera |
5 žlica | umaka od soje |
Za tortilje
250 grama | K-Bio integralnog pirova brašna |
1 žličica | soli |
2 žlice | K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja |
125 mililitara | vode |
Za posluživanje
svježe začinsko bilje | |
ukiseljene jalapeño papričice | |
2 | mlada luka |
1 žlica | K-Bio sezama |
2 žlice | indijskih oraščića |
Priprema
- 1
U lonac ulij temeljac pa dodaj đumbir, oguljeni i prepolovljeni češnjak, šećer u prahu i carsko meso narezano na trake. Zakuhaj, poklopi, smanji vatru i kuhaj sat vremena. Kuhanu svinjetinu ocijedi i nareži na komade veličine zalogaja.
- 2
Pomiješaj sastojke za glazuru u zdjelici. Dodaj žlicu biljnog ulja u tavu pa ga zagrij, dodaj svinjetinu te sol i papar pa prži na jakoj vatri dok meso ne počne dobivati zlatnu boju. Prelij glazuru preko svinjetine i nastavi kuhati dok ne postane tamna i ljepljiva, oko 6-7 minuta. Isključi vatru i meso prebaci u zdjelu.
- 3
Pomiješaj sve sastojke za tortilje i umijesi rukama mekano glatko tijesto. Podijeli ga na 12 komada i oblikuj kuglice. Svaku kuglicu razvaljaj u krug i stavi peći na vruću suhu tavu, 20‑ak sekundi sa svake strane. Pečene tortilje odmah stavi u platnenu vrećicu kako se ne bi sušile na zraku.
- 4
Na sredinu svake tortilje stavi komadiće carskog mesa, dodaj listiće svježeg začinskog bilja, narezane jalapeño papričice i trakice mladog luka. Pospi sjemenkama sezama i nasjeckanim tostiranim indijskim oraščićima.
- 5
Uz ove tacose odlično ide i salata od manga. Sitno nareži mango, crvenu papriku i ljubičasti luk te začini sokom limete, soli i mrvljenim čilijem