kaufland.hr/recepti
Tart od bundeve i kruške
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (8 komada)
| 70 g | maslac |
| 50 g | šećer u prahu |
| 1 | žumanjak |
| 130 g | brašno |
Nadjev
| 2 | kruške |
| 300 g | bundeve |
| 2 žlice | limunov sok |
Za glazuru
| 2 | jaja |
| 100 ml | mlijeko |
| 50 g | šećer |
| 150 g | creme fraiche |
| 50 g | quark sira |
| 3 žlice | škroba |
| 1 prstohvat | kardamoma |
| 1 prstohvat | pimenta |
| 2 žlice | Šećer u prahu za posipanje |
Priprema
- 1
Zamijesi sastojke za tijesto, zamotaj u foliju i stavi na hlađenje 60 minuta.
- 2
Kruške oguli i nareži na četvrtine, kruške i bundevu nareži na uske, jednake kriške i pospi limunovim sokom.
- 3
Razvaljaj tijesto i njime obloži dno i stranice kalupa za tart (promjera cca 26 centimetara). Rasporedi kruške i bundeve u obliku lepeze.
- 4
Za glazuru pjenasto izmiksaj jaja, mlijeko, šećer, crème fraîche, quark, kukuruzni škrob, kardamom i pimentom te rasporedi po kruškama i bundevi. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C do 50 min, dok ne porumene.
- 5
Stavi tart na hlađenje, pospi šećerom u prahu i posluži.