Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tart od mrkve

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 496/​2080
    kcal / kJ
  • 30 g
    Ugljikohidrati
  • 15 g
    Bjelančevine
  • 34 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    496/2080 kcal/kJ, 30 g Ugljikohidrati, 15 g Bjelančevine, 34 g Masti

Sastojci (8 komada)

100 g K-Favorites sir Parmigiano Reggiano
100 g hladnog maslaca
250 g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
sol
jaja
400 g mrkve
1 žlica maslinovog ulja
300 g svježeg sira s minimalno 60% m.m.
papar
muškatni oraščić
50 g indijskih oraščića
začinskog bilja, npr. peršin ili vlasac
0.5 staklenke pesta od špinata i sira marke K-Favourites, 90 g

Savjet

  • Ako koristiš mrkvu sa zelenilom, listiće mrkve možeš pomiješati sa začinskim biljem ili ih umiješati u pesto.


Priprema

    1

Nasitno naribaj 50 g parmezana, a maslac nareži na kockice. Naribani sir pomiješaj s brašnom i praškom za pecivo, dodaj maslac,prstohvat soli i 1 jaje dok ne dobiješ glatko tijesto. Tijesto stavi na hlađenje

    2

Zagrij pećnicu na 180°C. Mrkvu nareži na tanke trake pomoću gulilice za povrće. Zatim je posoli, prelij maslinovim uljem i ostavi da odstoji. Preostalu mrkvu nareži na sitne komade i stavi kuhati u kipuću slanu vodu 8-10 minuta dok ne omekša. Nakon toga je ocijesi i stavi na hlađenje.

    3

Češnjak oguli i propasiraj zajedno s kuhanom mrkvom i senfom. Pire od mrkve pomiješaj s krem ​​sirom i preostalim jajima dok ne dobiješ glatku smjesu te dodaj sol, papar i muškatni oraščić.

    4

Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini (dok ne dobiješ krug promjera oko 26 cm), utisnuti u kalup za tart (24 cm promjera) i oblikovati rub. Pire od mrkve ulij u kalup s tijestom i peci u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.

    5

Indijske oraščiće nasjeckaj, tostiraj u neprianjajućoj tavi dok ne porumene i naribaj preostali parmezan.

    6

Ostaviti tart da se malo ohladi i izvaditi ga iz kalupa. Po vrhu složi trakice mrkve, posipaj ih indijskim oraščićima, začinskim biljem i parmezanom te posluži preliveno pestom.