Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Teleće pečenje s koricom od senfa i začinima

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

2 režnja češnjaka
3 žlice senfa
žličica šarenog papra
gruba morska sol
3 žlice nasjeckanog timijana i ružmarina
800 g telećeg vrata
2 žlice biljnog ulja
3 žlice soka od limuna
0.5 žličice naribane korice limuna
3 žlice maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog peršina
prstohvat sušenog čilija
žličica meda
200 g zelene paprike
0.5 krastavca
0.5 vezice mladog luka
340 g bijelog graha iz konzerve

Priprema

    1

Meso posolite i kratko popržite sa svih strana na vrućem ulju u tavi.

    2

Napravite smjesu od senfa, papra, zdrobljenog češnjaka, timijana i ružmarina te premažite meso.

    3

Pecite 90 minuta u pećnici na 180°C (nakon 30 minuta smanjite na 160°C).

    4

Napravite preljev za salatu: pomiješajte sok i koricu limuna, dvije žlice maslinova ulja, peršin i čili te začinite solju i medom.

    5

Paprike kratko popržite na ulju u tavi, krastavce narežite na kriške, a mladi luk na ploške. Grah ocijedite, pa pomiješajte s ostalim povrćem.

    6

Salatu prelijte pripremljenim preljevom. Meso narežite na kriške i poslužite sa salatom.