kaufland.hr/recepti
Teleće pečenje s koricom od senfa i začinima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 2 režnja | češnjaka |
| 3 žlice | senfa |
| žličica šarenog papra | |
| gruba morska sol | |
| 3 žlice | nasjeckanog timijana i ružmarina |
| 800 g | telećeg vrata |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 3 žlice | soka od limuna |
| 0.5 žličice | naribane korice limuna |
| 3 žlice | maslinova ulja |
| 2 žlice | nasjeckanog peršina |
| prstohvat sušenog čilija | |
| žličica meda | |
| 200 g | zelene paprike |
| 0.5 | krastavca |
| 0.5 vezice | mladog luka |
| 340 g | bijelog graha iz konzerve |
Priprema
- 1
Meso posolite i kratko popržite sa svih strana na vrućem ulju u tavi.
- 2
Napravite smjesu od senfa, papra, zdrobljenog češnjaka, timijana i ružmarina te premažite meso.
- 3
Pecite 90 minuta u pećnici na 180°C (nakon 30 minuta smanjite na 160°C).
- 4
Napravite preljev za salatu: pomiješajte sok i koricu limuna, dvije žlice maslinova ulja, peršin i čili te začinite solju i medom.
- 5
Paprike kratko popržite na ulju u tavi, krastavce narežite na kriške, a mladi luk na ploške. Grah ocijedite, pa pomiješajte s ostalim povrćem.
- 6
Salatu prelijte pripremljenim preljevom. Meso narežite na kriške i poslužite sa salatom.