Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Teriyaki losos s porilukom s roštilja

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

8 srednje velikih poriluka
250 ml povrtnog temeljca
50 ml rižinog octa
2 žlice meda
200 ml umaka od soje
4 do 125 g po komadu fileta lososa
malo suncokretova ulja
prstohvat papra

Priprema

    1

Zapali ugljen i pusti da gori dok se ne pretvori u žar.

    2

Operi poriluk, odreži krajeve i prepolovi ga po duljini. Polovice poriluka stavi u žar i peci dok ne potamne.

    3

U lonac ulij povrtni temeljac pa mu dodaj rižin ocat, med i sojin umak. Kuhaj dok se tekućina ne reducira za pola. Pusti da se ohladi pa u njega stavi filete lososa da se kratko mariniraju.

    4

Dobro namasti rešetku roštilja pa je zagrij. Peci losos oko 8 minuta.

    5

Poriluk hvataljkama izvadi iz žara i skini prvi, zagorjeli sloj. Prepolovi ga i složi na tanjur uz losos.

    6

Posluži začinjeno svježe mljevenim paprom.