Texas Chili Cheese Burger
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
74 gUgljikohidrati
-
53 gBjelančevine
-
85 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
74 g Ugljikohidrati,
53 g Bjelančevine,
85 g Masti
Sastojci (2 porcije)
2 | rajčica |
1 | crveni luk |
1 žlica | kečapa |
Burger-Patties iz rashladne vitrine, po 180 g | |
1 žlica | ulja |
100 g | naribanog sira cheddar, 50 % mm u suhoj tvari |
2 kom | peciva za burger |
40 g | zelenih jalapeno papričica iz staklenke |
4 žličice | majoneze |
Nekoliko listova salate |
Priprema
- 1
1. Operite rajčice, prepolovite ih, izvadite jezgru te narežite na kockice. 2. Ogulite luk i češnjak, narežite na sitne kockice te pomiješajte s kečapom i kockicama rajčica. 3. Patties popržite oko 2 minute u tavi na zagrijanom ulju, okrenite, rasporedite po njima naribani sir te pirjajte pokriveno poklopcem još 3-5 minuta na srednje jakoj vatri dok se ne otopi sir. 4. Rastvorite peciva za burger te unutrašnju stranu zapecite u tosteru ili na tavi. 5. Ocijedite jalapeno papričice. 6. Svaku polovicu peciva premažite 1 žličicom majoneze. Na donje polovice peciva rasporedite listove salate, jalapeno papričice i patties, na to stavite umak od rajčica i poklopite gornjim polovicama peciva.