kaufland.hr/recepti
TJESTENINA CON IL VINO
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
| 2 | režnja češnjaka |
| 1 | veći luk |
| 3 žlice | maslinova ulja |
| 1 žličica | meda |
| 0.5 šalice | crnog vina |
| umaka od rajčice | |
| sol i papar | |
| bosiljak, origano, majčina dušica | |
| 500 g | tjestenine |
| rikole | |
| naribani sir |
Priprema
- 1
Usitnjen luk pirjaj na maslinovom ulju na laganoj vatri dok ne omekša i ne dobije staklastu teksturu. Dodaj usitnjen češnjak pa nakon 30 sekundi dolij vino. Kada vino ishlapi dodaj šećer i med te pirjaj nekoliko minuta kako bi se luk karamelizirao.
- 2
Zatim dodaj usitnjene pelate i začine pa pirjaj dok se umak u potpunosti ne zgusne. Što se duže bude kuhao, tekstura će biti bogatija i kremastija.
- 3
Tjesteninu skuhaj prema uputama s pakiranja. Gotov umak i tjesteninu poslužite uz ribani parmezan i svježu rikolu. Buon appetito!