Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tjestenina od slanutka u umaku od paprika i tofua

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

2 crvene paprike
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
1 žličica sušenog timijana
100 g tofua natur K-take it veggie
10 listića svježeg bosiljka
100 ml sojinog vrhnja za kuhanje
mrvljeni čili
2 žlice soka limuna
sol i papar
maslinovo ulje
250 g tjestenine od slanutka

Priprema

    1

Luk krupno nareži, a režnjeve češnjaka odvoji, ali ih nemoj guliti.

    2

U lim za pečenje stavi dvije cijele paprike, luk i češnjak. Prelij maslinovim uljem, pospi sušenim timijanom, solju i paprom. Peci u pećnici na 200 °C oko 40 minuta.

    3

Izvadi iz pećnice, ostavi nekoliko minuta pa oguli paprike i očisti ih od koštica.

    4

U sjeckalicu ili multipraktik ubaci pečene paprike i luk. Dodaj istisnuti češnjak, tofu natrgan na komade i listiće bosiljka. Sve zalij vrhnjem i izmiksaj. Ako želiš još svilenkastiji umak, doradi štapnim mikserom.

    5

Umak izlij u tavu, zagrij ga i dodaj mu mrvljeni čili i sok limuna. Isprobaj pa prema vlastitom ukusu začini solju i paprom.

    6

Tjesteninu od slanutka skuhaj prema uputama na pakiranju pa je prebaci u tavu s umakom i dobro promiješaj.