Tjestenina od slanutka u umaku od paprika i tofua
Sastojci (2 porcije)
| 2 | crvene paprike |
| 1 | glavica luka |
| 3 | režnja češnjaka |
| 1 žličica | sušenog timijana |
| 100 g | tofua natur K-take it veggie |
| 10 listića | svježeg bosiljka |
| 100 ml | sojinog vrhnja za kuhanje |
| mrvljeni čili | |
| 2 žlice | soka limuna |
| sol i papar | |
| maslinovo ulje | |
| 250 g | tjestenine od slanutka |
Priprema
- 1
Luk krupno nareži, a režnjeve češnjaka odvoji, ali ih nemoj guliti.
- 2
U lim za pečenje stavi dvije cijele paprike, luk i češnjak. Prelij maslinovim uljem, pospi sušenim timijanom, solju i paprom. Peci u pećnici na 200 °C oko 40 minuta.
- 3
Izvadi iz pećnice, ostavi nekoliko minuta pa oguli paprike i očisti ih od koštica.
- 4
U sjeckalicu ili multipraktik ubaci pečene paprike i luk. Dodaj istisnuti češnjak, tofu natrgan na komade i listiće bosiljka. Sve zalij vrhnjem i izmiksaj. Ako želiš još svilenkastiji umak, doradi štapnim mikserom.
- 5
Umak izlij u tavu, zagrij ga i dodaj mu mrvljeni čili i sok limuna. Isprobaj pa prema vlastitom ukusu začini solju i paprom.
- 6
Tjesteninu od slanutka skuhaj prema uputama na pakiranju pa je prebaci u tavu s umakom i dobro promiješaj.