kaufland.hr/recepti
Topli salsa umak
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
4.9 gUgljikohidrati
-
1.4 gBjelančevine
-
5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
4.9 g Ugljikohidrati,
1.4 g Bjelančevine,
5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 100 g | cherry rajčica |
| 1 | svježa crvena paprika |
| 1 | svježa žuta paprika |
| 1 žlica | maslinova ulja |
| 1 | ljuta papričica |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 1 žličica | smeđeg šećera |
| 1 žlica | koncentrata rajčice |
| 150 ml | temeljca |
| 2 žlice | začinskog bilja po želji |
| soka limete | |
| kajenski papar | |
| sol i papar |
Priprema
- 1
Rajčice operi i nareži ih na četvrtine. Papriku i ljutu papričicu operi, ukloni sjemenke te nareži na kockice. Luk oguli i nasjeckaj. Na vrućem ulju pirjaj papriku i luk, a zatim pospi šećerom i lagano karameliziraj. Dodaj cherry rajčice, temeljac, ljutu papričicu i konzerviranu rajčicu, pusti da prokuha i kuhaj još 5-10 minuta. Salsu začini biljem, sokom od limete, kajenskim paprom te solju i paprom.